Sleutel kapot in deur

6 Tips om je afgebroken sleutel uit het slot te krijgen

Hoe kun jij je afgebroken sleutel uit het slot van de deur halen? Hier zijn 6 tips om erachter te komen!
Sleutel kapot in deur

Een afgebroken sleutel in het slot kan een groot probleem zijn. Niet alleen kun je niet meer naar binnen of buiten. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige methoden die je zelf kunt proberen om je afgebroken sleutel uit het slot te halen. In deze blog delen we enkele handige tips om je te helpen dit probleem op te lossen zonder hulp van een professional.

Tips voor het probleem:

Gebruik een pincet of tang:

  1. Een van de meest eenvoudige manieren om een afgebroken sleutel uit het slot te halen, is met behulp van een pincet of tang. Als het afgebroken stukje sleutel nog uitsteekt, kun je een pincet of tang gebruiken om het voorzichtig vast te pakken en uit het slot te trekken. Dit werkt echter alleen als het stukje sleutel nog zichtbaar en toegankelijk is.

Gebruik een magneet:

  1. Als het stukje sleutel niet meer zichtbaar of toegankelijk is, kun je proberen een magneet te gebruiken om het uit het slot te halen. Gebruik een sterke magneet en houd deze dicht bij het sleutelgat terwijl je het slot probeert te ontgrendelen. Als het afgebroken stukje sleutel magnetisch is, zal het zich aan de magneet hechten en kun je het voorzichtig uit het slot trekken.

Gebruik een tandenstoker of paperclip:

  1. Een andere methode die je kunt proberen, is het gebruik van een tandenstoker of een gebogen paperclip om het afgebroken stukje sleutel uit het slot te peuteren. Buig de tandenstoker of paperclip in een haakje en steek het voorzichtig in het sleutelgat om te proberen het afgebroken stukje sleutel eruit te trekken.

Gebruik smeermiddel:

  1. Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kan het helpen om wat smeermiddel in het slot te spuiten. Dit maakt het afgebroken stukje sleutel glad en kan het makkelijker maken om het uit het slot te halen. Gebruik een smeermiddel zoals WD-40 en spuit het voorzichtig in het sleutelgat. Laat het een paar minuten intrekken en probeer dan het afgebroken stukje sleutel eruit te trekken.

Gebruik een zaag:

  1. Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kun je proberen om het slot te verwijderen en het afgebroken stukje sleutel eruit te zagen. Dit vereist echter wel enige vaardigheid en ervaring, dus het is niet aan te raden als je geen ervaring hebt met het repareren van sloten. Als je het slot wilt verwijderen, moet je eerst de schroeven aan de binnenkant van de deur verwijderen en het slot eruit trekken. Zaag vervolgens voorzichtig het afgebroken stukje sleutel uit het slot.
  2. Als geen van de bovengenoemde tips werken om je afgebroken sleutel uit het slot te krijgen, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen. Een slotenmaker kan je helpen om het afgebroken stukje sleutel uit het slot te halen, zonder dat het slot of de deur beschadigd raakt.

Professionele hulp inschakelen

Een slotenmaker heeft de juiste gereedschappen en technieken om het afgebroken stukje op een veilige manier uit het slot te halen. Vaak kan de slotenmaker ook direct een nieuwe sleutel maken of het slot vervangen als dat nodig is.

Het is wel belangrijk om bij het kiezen van een slotenmaker te letten op betrouwbaarheid en prijs, Bij sleutelspecialist kunnen ze het probleem binnen een paar minuten verhelpen voor de perfecte prijs. Zoek naar een slotenmaker met goede recensies. Conclusie: Het is nooit fijn als je sleutel afbreekt in het slot en je hem niet kunt verwijderen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het afgebroken stukje sleutel uit het slot te krijgen. Probeer eerst de eenvoudige methodes, zoals het gebruik van een pincet, tang, naald of paperclip en smeermiddel. Als dit niet werkt, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen van een betrouwbare slotenmaker. Op deze manier kun je snel weer toegang krijgen tot je huis of kantoor.

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. We staan voor u klaar en bieden graag passend advies.

Zijn uw sleutels gebroken, gestolen of kwijt geraakt?

bel de Sleutelspecialist