Cilinderslot vervangen

Het vervangen van cilindersloten

Cilindersloten vervangen kan nodig zijn om de beveiliging van uw huis te verbeteren, bijvoorbeeld na een inbraakpoging of als het slot versleten is.
Cilinderslot vervangen

Als je een cilinderslot wilt vervangen, zijn er veel zaken waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je het juiste slot kiest en het op de juiste manier installeert. Hieronder bespreken we deze zaken uitgebreid. Je kunt een professional inhuren van de sleutelspecialist als geen van deze opties werken.

Tips voor je cilinderslot

1. Kies het juiste formaat

Cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en het is belangrijk om het juiste formaat te kiezen dat past bij de dikte van de deur. Meet de dikte van de deur en kies een cilinderslot dat past bij deze dikte. Als het nieuwe slot niet goed past, kan dit leiden tot problemen met het vergrendelen en ontgrendelen van de deur. Een te groot slot kan ook problemen veroorzaken bij het installeren, terwijl een te klein slot kan leiden tot een verminderde beveiliging.

2. Kies het juiste beveiligingsniveau

Cilindersloten hebben verschillende beveiligingsniveaus, die worden aangeduid met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk wordt toegekend door een onafhankelijke organisatie die tests uitvoert om de veiligheid van sloten te beoordelen. Hoe hoger het aantal sterren, hoe veiliger het slot is. Het is belangrijk om het juiste beveiligingsniveau te kiezen dat past bij de beveiliging behoeften van de deur. Bijvoorbeeld, voor een voordeur of een deur die toegang geeft tot waardevolle spullen, is een cilinderslot met drie sterren aanbevolen. Voor minder belangrijke deuren kan een cilinderslot met minder sterren voldoende zijn.

3. Controleer of het slot geschikt is voor jouw deur

Niet alle cilindersloten zijn geschikt voor alle soorten deuren. Controleer of het slot dat je wilt installeren geschikt is voor jouw type deur (bijvoorbeeld houten, kunststof of metalen deuren) en of het geschikt is voor de manier waarop de deur opent (bijvoorbeeld naar binnen of naar buiten). Er zijn cilindersloten die geschikt zijn voor enkele deuren, terwijl er ook sloten zijn die geschikt zijn voor dubbele deuren. Het is belangrijk om het juiste slot te kiezen dat past bij jouw deurtype.

4. Meet de afstand tussen het hart van het slot en de voorzijde van de deur

Dit wordt ook wel de PC-maat genoemd. Meet deze afstand om ervoor te zorgen dat het nieuwe slot dezelfde afmetingen heeft als het oude slot en het gat in de deur niet vergroot hoeft te worden. Het is belangrijk om de PC-maat nauwkeurig te meten om te voorkomen dat het slot niet goed past en de beveiliging niet optimaal is.

5. in de meeste gevallen aanbevolen om het hele slot te vervangen als het beschadigd is. Hierdoor wordt het gehele mechanisme vervangen en wordt de beveiliging van de deur verbeterd. Het is belangrijk om het juiste type slot te kiezen dat past bij de deur en de beveiliging behoeften. Een professionele slotenmaker kan u helpen bij het kiezen van het juiste slot en het installeren ervan.

Versleten cilinderslot is onveilig

Als het cilinderslot is beschadigd of versleten, is het belangrijk om het hele slot te vervangen en niet alleen de cilinder. Het vervangen van alleen de cilinder kan resulteren in een zwakker en minder veilig slot. Bij het vervangen van het hele slot zorg je ervoor dat het hele mechanisme vervangen wordt, waardoor de deur niet meer zwak is en de kans dat iemand inbreekt via het slot vermindert wordt. Heb je nog vragen? De sleutelSpecialist wilt je graag helpen.

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. We staan voor u klaar en bieden graag passend advies.

Zijn uw sleutels gebroken, gestolen of kwijt geraakt?

bel de Sleutelspecialist