Sleutels kwijt, wat nu?

5 Tips om je sleutels nooit meer kwijt te raken

Sleutels kwijt, wat nu?

5 Tips om je sleutels nooit meer kwijt te raken

 

Je bent aan het winkelen in het centrum of in een pretpark aan het genieten van de attracties en je komt er ineens achter dat je je sleutels kwijt bent, wat nu? Als je voor zo een onverwachte situatie terecht komt te staan is het eerste wat je moet doen je sloten laten vervangen als je zeker weet dat de sleutels niet thuis liggen. De reden hiervoor is dat er altijd kans is dat je sleutels gebruikt kunnen worden om in te breken in je huis. Of je sleutels nou gestolen of simpelweg gewoon verloren zijn, wil je de kans op nare wendingen tegen gaan. Vervang dus altijd je sloten als je sleutels kwijt zijn geraakt buiten, of onverklaarbaar onvindbaar zijn. Ook is het van belang dat je reservesleutels laat bij maken zodat je altijd een back up hebt. Deze kun je aan familie of vrienden geven zodat je altijd thuis kan komen als je een keer de sleutels thuis vergeet. Vervang dus altijd je sloten en sleutels zodra je deze kwijt bent voor optimale veiligheid. Het beste is natuurlijk om de sleutel niet kwijt te raken, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Wij als Sleutel-specialisten, geven je graag tips over hoe je dit het beste kunt voorkomen. Hieronder vind je er een aantal.

Hoe raak ik mijn sleutels nooit meer kwijt?

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die je erbij kunnen helpen je sleutels minder snel kwijt te raken. 

  1. Maak ze herkenbaar. Een bos vol sleutels met felle kleur valt veel meer op dan een aparte losse grijze sleutel. Natuurlijk zijn felle kleuren aan de sleutelhangers niet meer van deze tijd. Toch kan het een handige hulpmiddel zijn om de sleutels minder snel kwijt te raken. Zo maak je het makkelijker voor je brein om de sleutels te herkennen wanneer je door een kamer loopt of door je tas graait.
  2. Same spot, Same time. Het klinkt misschien makkelijker dan in de praktijk ook echt wordt gedaan, maar leg ze altijd op dezelfde plek neer. Het werkt simpelweg gewoon super goed. Door middel van de sleutels bijvoorbeeld elke dag op dat ene zelfde kastje neer te leggen, train je je brein onbewust om ze daar elke keer weer opnieuw te leggen.
  3. Bluetooth. Maak gebruik van een tracker aan de sleutels. Tegenwoordig worden er voor een relatief lage prijs al veel keytrackers verkocht. Zodra je je sleutels kwijt bent kun je gemakkelijk via een app de sleutels terugvinden op nauwkeurige locaties. De batterijen gaan ook vaak langer dan een jaar mee en nadat ze leeg zijn kun je ze gemakkelijk vervangen. Sommige tags kun je zelfs een geluidje laten afspelen op afstand zodat je kan horen waar ze liggen. De technologie van deze tijd is geweldig, maar we moeten het wel slim blijven gebruiken!
  4. Maak gebruik van een sleutelmandje of sleutelkastje. Dit is eigenlijk aanvullend op tip 2: Same spot, Same time. Schaf een sleutel mandje of kastje aan en leg de sleutels elke keer weer daar neer. Voor je gevoel voelt het net even wat specialer als je sleutels ook een eigen huisje hebben. Daarmee verminder je weer de kans dat ze kwijt raken.
  5. Hou het overzichtelijk. Misschien is deze niet voor iedereen weggelegd, maar overzichtelijk en georganiseerd te werk gaan kun je al een stuk verder mee komen. Denk maar eens na over een kastje vol met troep waar je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daar vallen je sleutels natuurlijk minder snel op dan als het overzichtelijk is. De kan is groot dat je er 3 keer voorbij loopt voor ze opvallen. Opgeruimd staat netjes!

Sleutels laten bijmaken

Sleutels kwijt, wat nu? Geen zorgen en geen paniek, het kan de beste overkomen. Wij van De-sleutelspecialist hebben hier gelukkig altijd een oplossing voor! Ons bedrijf heeft namelijk tientallen jaren kennis en ervaring op het gebied van sleutels en kunnen de sleutels en sloten binnen no-time vervangen. Wij staan onmiddellijk voor je klaar om je te helpen en te woord te staan. Naast het maken en vervangen van de huissleutels kunnen wij ook vakkundig je autosleutels, garage sleutels, kluissleutels etc. bij maken. Heeft het met sleutels te maken? Dan kun je altijd bij De-sleutelspecialist terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons team je te woord staan voor advies of voor een afspraak.

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. We staan voor u klaar en bieden graag passend advies.

Zijn uw sleutels gebroken, gestolen of kwijt geraakt?

bel de Sleutelspecialist