inbraakslot proefvrij

6 tips om je huis beter te beveiligen

Ben je ervan op de hoogte dat een inbreker echter 30 seconden nodig heeft om een huis binnen te komen dat niet goed beveiligd is. Een goede inbraakbeveiliging is dan ook van groot belang om inbrekers buiten de deur te houden.
inbraakslot proefvrij

6 tips om je huis te beveiligen 

Ben je ervan op de hoogte dat een inbreker echter 30 seconden nodig heeft om een huis binnen te komen dat niet goed beveiligd is. Een goede inbraakbeveiliging is dan ook van groot belang om inbrekers buiten de deur te houden.

 

Hoe beveilig ik mijn huis?

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die je erbij kunnen helpen om je huis beter te beveiligen.

 

1.    Veel oude huizen hebben nog een oplegslot. Huizen die hedendaags worden gebouwd hebben bij de voordeur meestal een anti inbraak cilinderslot. Wij raden u aan om bij de aankoop van een anti inbraak cilinderslot wel een te halen die gecertificeerd is. U kunt deze herkennen aan het SKG-keurmerk. Een ander slot om uw deur goed te beveiligen is door middel van een meerpuntslot, hiermee wordt er met één sleutel de deur op meerdere plekken op slot gedraaid. Wij raden u ook aan om een anti-inbraakstrip te plaatsen. Deze strip verbergt de sluitnaad op de deur waardoor het voor een inbreker niet mogelijk is om de deur te forceren. 

2.    Inbrekers proberen ongezien weg te komen. Om ervoor te zorgen dat zij toch goed op de camera komen te staan is het verstandig om je huis en tuin te verlichten. Ook is veiligheidsverlichting een effectief middel om inbrekers mee af te schrikken. Beveiligingsverlichting heb je in verschillende soorten en maten.

3.    Met een compleet alarmsysteem komt er niemand on opgevallen naar binnen. Als de bewegingssensor een indringer detecteert gaat de sirene af en schrikt het de indringer af en worden de bewoners en omstanders gewaarschuwd.

4.    Een raam kan altijd ingeslagen worden, maar gelukkig zijn er nog genoeg manieren om je te beveiligen tegen inbrekers. Je ramen dicht en op slot doen helpt al veel als je uit huis gaat. Voor een goede basis-beveiliging kan je een druksluiting plaatsen raam. Als de scharnieren van het raam zich aan de buitenkant bevinden is het verstandig om dievenklauwen te installeren.

5. Ga je op vakantie? Laat de sleutels achter bij de buren of iemand die je vertrouwt met de huissleutels zodat degene dagelijks langs kan komen om het licht aan en uit te doen. Berg je waardevolle spullen wel op. Ook kan je met een slimme stekker instellen hoe laat de lampjes aan en uit moeten. Zo brand er in de avond licht in het huis en lijkt het alsof je thuis bent dus wordt het voor inbrekers ook minder aantrekkelijk om daarin te breken.

6. Maak een inventarise - Maak een lijst van waardevolle spullen in je huis, zoals elektronica, juwelen en kunstwerken. Hierdoor kun je snel aangifte doen als er iets verdwenen is.

Met al deze tips kun je je huis beter beveiligen en je gezin beschermen tegen inbraken. Denk er wel om dat een beveiliging systeem alleen een deel is van een veilige omgeving, daarom is het verstandig om ook op andere manieren aandacht te besteden aan veiligheid. Zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een noodplan of het aangaan van een buurtpreventie initiatief.

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. We staan voor u klaar en bieden graag passend advies.

Zijn uw sleutels gebroken, gestolen of kwijt geraakt?

bel de Sleutelspecialist